Spicy thaisuppe med hvid fisk og rejer

February 22, 2014 at 8:07 pm

Her er en rigtig lowcarb’er.

Denne suppe indeholder 45 g kulhydrat for hele retten, hvilket er mindre en 2 g kulhydrat pr. 100 g. Ikke nok med det, så smager den også rigtig godt, især hvis man godt kan lide småkrydret mad.

image

Du skal bruge (2-3 personer):

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Knust eller frisk chili
  • 4-5 forårsløg
  • Et stykke frisk ingefær
  • 1 L. grøntsagsbouillon
  • 1 dåse fed kokosmælk
  • 3 dl fløde
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. fiskesauce
  • 1 spsk. limesaft
  • 3-400 g hvid fisk (jeg brugte pangasius)
  • 200 g rejer
  • salt og peber
  • Kokosolie (eller anden god olie)

 

Sådan gør du:

Pil og hak løg, knus hvidløg, skræl og riv ingefær. Bruger du frisk chili, skæres denne i helt tynde strimler.

image

Så meget ingefær brugte jeg

Kom en god ske olie i en stor, tykbundet gryde. Når den er smeltet og varm, tilsættes de ovenstående ingredienser. Rør i gryden, mens de svitses.

Tilsæt en liter grøntsagsbouillon og lad det koge op. Derefter skrues der lidt ned for varmen, hvorefter suppen skal småsimre ca. 15 minutter.

Tilsæt dernæst kokosmælken, fløden og forårsløgene, indtil suppen igen småkoger.

Så kommes limesaft, fiskesauce og gurkemeje i.

Fisken skæres i tern og kommes i. Lad suppen simre 3-4 minutter.

Så kommes rejerne i, og suppen simrer i yderligere 2 minutter.

Smag til med salt, peber og eventuelt ekstra lime.

image

image

 

Velbekomme!