Spicy thaisuppe med hvid fisk og rejer
Her er en rigtig lowcarb’er.
Denne suppe indeholder 45 g kulhydrat for hele retten, hvilket er mindre en 2 g kulhydrat pr. 100 g. Ikke nok med det, så smager den også rigtig godt, især hvis man godt kan lide småkrydret mad.
Du skal bruge (2-3 personer):
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- Knust eller frisk chili
- 4-5 forårsløg
- Et stykke frisk ingefær
- 1 L. grøntsagsbouillon
- 1 dåse fed kokosmælk
- 3 dl fløde
- 2 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. fiskesauce
- 1 spsk. limesaft
- 3-400 g hvid fisk (jeg brugte pangasius)
- 200 g rejer
- salt og peber
- Kokosolie (eller anden god olie)
Sådan gør du:
Pil og hak løg, knus hvidløg, skræl og riv ingefær. Bruger du frisk chili, skæres denne i helt tynde strimler.
Så meget ingefær brugte jeg
Kom en god ske olie i en stor, tykbundet gryde. Når den er smeltet og varm, tilsættes de ovenstående ingredienser. Rør i gryden, mens de svitses.
Tilsæt en liter grøntsagsbouillon og lad det koge op. Derefter skrues der lidt ned for varmen, hvorefter suppen skal småsimre ca. 15 minutter.
Tilsæt dernæst kokosmælken, fløden og forårsløgene, indtil suppen igen småkoger.
Så kommes limesaft, fiskesauce og gurkemeje i.
Fisken skæres i tern og kommes i. Lad suppen simre 3-4 minutter.
Så kommes rejerne i, og suppen simrer i yderligere 2 minutter.
Smag til med salt, peber og eventuelt ekstra lime.
Velbekomme!
Ser virkelig lækkert ud Louise. Det minder om en suppe vi lavede tit på et tidspunkt men det var med meget dyr fisk. Godt med et billigere alternativ.
Tak, Marina, den var også rigtig god og krydret!
Jeg brugte faktisk bare fisk fra frost, så sådan kan man gøre det helt billigt. Synes ikke det gør så meget, om fisken er fra frost eller ej, når det er i en suppe.
Louise nu ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal sige.
Spiser du virkelig pangasius???
Og jeg som troede du havde styr på alt om sundhed og miljø og alt andet omkring sund liv på en sund klode.
Pangasius bliver opfostret i østen i dambrug der sviner miljøet helt uacceptabelt. De lever i overfyldte vande, bliver overfodret og medicineret i stor stil. På kanten af dambrugene bor der oftest høns og ænder, og når man rydder op efter dem skubbes det bare lige ned i vandet til fiskene. Der har været lavet målinger på pangasius, og de indeholder stort set ikke omega 3, som vi ellers primært får fra fisk.
Jeg synes du skal overveje om hvor vidt det egentlig er noget du vil have i din kost fremover.
Hej Mille,
Ja, det gør jeg.
Min holdning til kemi er netop, at det er en individuel overvejelse, hvorvidt og i hvor stor udstrækning, man vil indtage det.
Nu er dette jo ikke en miljøblog, men jeg tror ikke du skal lade dig foranledige til at tro, at bacon eller købe-flæskesvær har haft det bedre.
Og så er det i øvrigt lang tid siden man har fundet medicinrester i pangasius, og de udgør derfor ingen sundhedsskadelig faktor, specielt ikke, når man spiser det så sjældent som jeg gør.
Jeg kan ikke linke til det, men prøv at Google “pangasius” og så klik dig ind på Sundhedsstyrelsens link. Der vil du se, at problemet er manet til jorden.
De bedste hilsner
Louise