Simpel, klassisk chokolademousse med mandler

May 4, 2014 at 8:02 pm

I dag er jeg rigtig fræk, for jeg spiser nemlig dessert til aftensmad… :-O

image

Jeg er alene hjemme, og min frokost/morgenmad (jeg får som regel kun to måltider pr. dag) har holdt mig mæt hele dagen. Køleskabet indeholdt ikke noget “rigtig mad”, og jeg kunne bare ikke overskue at skulle op og handle.. Så nu sidder jeg her i mit hyggehjørne og spiser den BEDSTE chokolademousse i verden (muligvis).

image

Hyggehjørnet ;)

image

Ved ikke lige, om det er det smarteste move, mit eksperiment taget i betragtning, men sådan blev det altså i dag. Jeg har nemlig nogle æggehvider, der udløber i overmorgen, og man skulle jo nødigt støtte unødig madspild.. ;)

Og nøøøøøøj, hvor er den altså lækker, den her klassiske chokolademousse. Jeg har valgt at lave den mild, uden kaffesmag, men det kan man jo selv tilsætte, hvis man synes det er nødvendigt.

 

Du skal bruge (til 2 glas):

  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g. mørk chokolade (min. 70%)
  • 1,5 dl. piskefløde (og evt. lidt ekstra til pynt)
  • 40 g. mandler, usmuttede
  • 1-2 spsk. sødning

 

Sådan gør du: Smelt chokoladen over vandbad.

image

Pisk æggehviderne stive.

image

Pisk flødeskummet stift.

Når chokoladen er smeltet, blander du sødning (jeg brugte 1 spsk. Sukrin Gold og 1/2 spsk. kokossukker) og æggeblommer i.

image

Vend chokolademassen i flødeskummet. Dernæst vendes den stive æggehvidemasse i.

Hak mandlerne, evt. i en minihakker, og rør dem i moussen. Gem evt. lidt til pynt.

image

Hæld moussen på glas eller i passende skåle, pynt evt. med flødeskum og hakkede nødder, frysetørrede bær, eller andet, og sæt dem på køl “så længe som muligt” ;)

image

TIP: Hvis du vil have, at desserten skal se pæn ud i glasset, og har du ikke lige en sprøjtepose ved hånden, så klip et lille hul i hjørnet af en ganske almindelig frysepose. Kom dernæst moussen ned i posen, og “sprøjt” den ned i glasset. Sådan undgår du, at der sidder chokolademousse op og ned af kanterne på dit dessertglas.

Velbekomme!

image