Rebound-karrykål

May 23, 2017 at 8:03 pm

Så var vi ude og spise sushi i går på en nyligt åbnet sushi-restaurant i Vallensbæk. Og nøøøj, det var godt! Vi nød det virkelig. Jeg har drømt mig tilbage til deres “Laks Tataki” (eller sådan noget)-ruller hele dagen…

18679176_10155353495343844_1872254247_n

Heldigvis har jeg ikke rigtig haft så mange eftervirkninger i dag, hverken mærkbare blodsukkerudsving eller cravings, men jeg fik seriøst så meget sushi (og rosé), at jeg kunne være trillet hjem fra restauranten i går!

Derfor havde jeg det ikke specielt godt, da vi kom hjem, men det er nu engang også meget rart med en reminder ind imellem om, hvorfor det nu også lige er, at jeg ikke er bedste venner med de der kulhydrater. Jeg var virkelig over-mæt, og dermed også træt, ugidelig og oppustet.

I skal næsten have lov til at se det her. Det her er min mave efter indtag af kulhydrater:

18643755_10155353519833844_1321543211_n

Jeg har desværre ikke taget et før-billede, og maven er stadig oppustet i dag, men jeg kan godt afsløre, at den i hvert fald ikke plejer at se sådan dér ud :D Det er rimelig voldsomt, så meget jeg reagerer på carbs.

Noget af det, der har forårsaget min vægtøgning (udover de s***** p-piller),  er, at jeg ikke har formået at komme tilbage efter en afhopper. Én dag med carbs (fx alkohol, hvis jeg skulle til fest) blev hurtigt til også at være 2 dage med carbs, som så blev til 3 osv. Derfor er det meget vigtigt for mig, at jeg denne gang hopper direkte tilbage på LCHF-vognen med det samme, når jeg har spist anderledes. Det er heldigvis gået virkelig fint i dag, og jeg har hverken gidet bruge min tid på dårlig samvittighed eller skældud til den velvoksne food-baby. Næ, jeg har bare spist sundt og lowcarb hele dagen og tænkt på den gode madoplevelse, jeg havde i går med kæresten.

Vi skulle have været nede og træne her til aften, men jeg har fuldstændig smadret mine mavemuskler sidst vi var dernede, så det bliver altså først i morgen. Til aften har vi fået en af de nemmeste og billigste retter, man kan lave, som tilmed også smager virkelig godt:

Den gode, gamle klassiker, karrykål. Selvfølgelig uden ris.

Retten koster under en 50′er at lave, endda meget mindre, hvis du allerede  har basis-ingredienserne, og så tager det næsten ingen tid at lave, hvis man har én, man kan sætte til at hakke masser af kål, mens man selv forbereder resten! Win! Her kommer opskriften:

Det skal du bruge:

  • 1/2 stort hvidkål eller spidskål
  • 6 små gulerødder (eller halvt så mange store)
  • 2-3 dl. vand
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g. hakket oksekød – gerne høj fedtprocent, især hvis økologisk
  • 3 spsk. karry (eller efter smag)
  • Olie og/eller smør (jeg brugte begge dele)
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Opvarm en stor wok-pande med rigeligt med olie. Hak kål, og skræl og riv gulerødder. Kom det op på panden sammen med 2-3 dl. vand, og lad det blive mørt.

18716599_10155353513138844_141832489_n

Snit løg og hvidløg, og tænd for en gryde med godt med smør i.

18679080_10155353510703844_1630484058_n

Svits løg sammen med hvidløg og karry. Tilsæt kødet,  som også svitses sammen med de andre ting.

18741170_10155353609763844_1460574003_n

Når kål og gulerødder er møre (men gerne stadig med lidt bid i), hældes kødet op til kålen, og det simrer i nogle minutter. Smag til med salt og peber, og servér med masser af iskoldt vand.

Voilá. Super-billig og sund aftensmad in no time!

Og ja, gulerødder er en smule liberale, men de kan godt undlades, hvis det er noget, der skræmmer én. Jeg synes, retten giver en bedre mæthedsfornemmelse, når der er gulerødder i.

Bonus-info: Kål skulle også være med til at rense ud efter p-pille-stop. Perfekt for mig!

Velbekomme!