Rabarber-crunch

September 5, 2014 at 8:48 pm

Jeg lavede en skøn dessert her til aften, som er inspireret af Xenias jordbær/rabarbergrød. Mængden af sødning bliver måske forholdsmæssigt lidt stor, hvis man ikke er til den helt syrlige version af rabarbergrød, men til gengæld er rabarberen i sig selv totalt “go” for os LCHF’ere med kun 3 gram tilgængeligt kulhydrat pr. 100 gram, og så er det klassificeret som en grøntsag ;)

image

 

Du skal bruge (1 skål eller til 4-6 personer i anrettede glas)

Kompot:

  • 500 g. rabarber
  • 500 g. frosne jordbær
  • 2 dl vand
  • 1 spsk. chiafrø
  • 2-3 tsk. lakridspulver
  • Vaniljepulver
  • 1 dl. piskefløde
  • Ca. 100 g. sødning (eller efter smag – prøv dig frem)

Crunch:

  • 100 g. usmuttede mandler
  • 1 bæger æggehvide
  • 1 tsk. mandelessens
  • 1 spsk. kokosfibre

Ekstra:

  • Piskefløde til flødeskum (Ca. 1/4 liter)

 

Sådan gør du:

Skyl rabarberne og skær eventuelle blade væk. Skær dem i små stykker. Hvis du har en Nice Dicer, kan denne med fordel bruges. Det sparer lidt tid, men kræver selvfølgelig, at man gider vaske den op bagefter, hvis man ikke har opvaskemaskine.

image

image

Jeg brugte denne Nicer Dicer-størrelse (den til venstre).

Kom dem sammen med jordbær, vand og vaniljepulver i en tykbundet gryde, og lad det koge ved lidt mere end middelvarme under låg. Løft låget lidt, hvis det er ved at koge over.

image

Når det hele er semi-udkogt tilsættes fløden, sødningen og lakridspulveret, og så skal det simre videre på middelvarme, til det er en ensartet masse. Der vil dog nok stadig være nogle hele bær i. Samlet kogetid er ca. 20 min.-1/2 time.

image

Til sidst tilsættes chiafrø, og grøden køler af i køleskabet.

Tænd ovnen på 150 grader.

Nu skal du lave din crunch: Mandlerne hakkes semi-fint i en minihakker.

Tilsæt æggehvide, mandelessens og kokosfibre, og rør det ensartet.

image

 

Bred det ud på en bageplade beklædt med bagepapir og pres det ned med fingrene. Det behøver ikke hænge sammen. Drys evt. lidt sødning ud over. (Ikke et must).

image

 

Bag massen i ca. 1/2 time eller til den er sprød og gylden. Lad den køle af, og smuldr den.

Pisk fløden til flødeskum.

Nu kan du samle desserten, enten i en skål eller anrette den i små glas.

image

image

image

 

Velbekomme!