Pocherede æg med stegt zucchini

February 22, 2014 at 2:36 pm

Denne ret ligger både let i maven, og er også nem at lave. Har man ikke en zucchini ved hånden, kan man altid bruge de andre stege-venlige grøntsager, man nu har liggende i køleskabet.

image

Det skal du bruge:

  • 2 æg
  • 1 zucchini
  • 6 små tomat
  • 2 spsk. eddike
  • Salt og peber
  • Kokosolie (eller anden god olie)
  • Vand

Sådan gør du:

Tag en mellemstor gryde og fyld den med vand og kom lidt salt ved. Skru helt op for varmen og vent på, at vandet koger. Imens skærer du zucchini ud i tynde skiver og tomat i kvarte. Lad olien smelte på panden, og kom zucchinien på. Når de er blevet bløde og er begyndt at blive smågyldne, kommes tomaterne på. Krydr med salt og peber.

image

Lav æggene ét af ad gangen. Slå et æg ud på en tallerken og hæld en spsk. eddike udover.

image

Når vandet koger skruer du ned for varmen og pisker med det samme, så der dannes en hvirvel i midten af vandet. Hav ægget parat.

image

Ægget placeres i midten af hvirvelen, hvorefter det skal pochere et par minutter.

For at se om ægget er færdigt, løfter du det forsigtigt med en suppesi og mærker på det. Hviden skal være fast, men blommen skal føles blød. Så er ægget færdigt. Når du har pocheret begge æg, krydres de med salt og serveres de ovenpå de stegte grøntsager.

image

Velbekomme!