Pestomarineret kyllingebryst med mozzarella

March 2, 2014 at 9:03 pm

Her er en ret, der går lige i mit LCHF-hjerte. Den er nem, har få ingredienser og er hurtig at lave. Og nogle gange har man ikke oceaner af tid, når der skal kokkereres. Det ved I nok lige så godt som jeg.

image

I dag, da jeg lavede caesar salad, skar jeg mig desværre ret dybt i fingeren på mit mandolinjern, så her til aften er der ikke overskud til de helt store gastronomiske udfoldelser. Og jeg tænker jo, at alle kan have sådan en dag, så her får I opskriften på pestomarineret kyllingebryst med mozzarella og frisk salat.

Det skal du bruge (til 1 person):

  • 1 kyllingebryst
  • 2 spsk. revet mozzarella
  • 1 spsk. pesto*
  • 1-2 skiver parmaskinke eller serranoskinke
  • Hjertesalat
  • 1 avocado
  • Lidt agurk
  • 1 spsk. god mayonnaise eller salatmayonnaise

*Pesto kan svinge meget i kulhydratindhold, så tjek de forskellige varianters energifordeling ud i supermarkedet, eller lav din egen. Har du ikke lyst til nogen af delene, kan retten snildt laves med fuldfed flødeost i stedet.

Sådan gør du:

Fordi jeg har lavet caesar salad tidligere i dag, havde jeg et stegt kyllingebryst på forhånd. Det har du garanteret ikke, så det tager jeg udgangspunkt i her i opskriften.

Forvarm ovnen på 200 grader.

Skær en lomme i kyllingebrystet og fyld den med revet mozzarella.

Smør pestoen ud på kyllingen, og vikl det ind i skinken.

Kyllingen steges i ovnen i ca. 20 minutter.

Anret hjertesalat, avocado og agurk, og læg kyllingen og en klat mayonnaise eller salatmayonnaise ved siden af som dip til grøntsagerne.

image

Hurtig aftensmad, velbekomme!