Pandestegt hvidkål med hasselnødder

February 28, 2014 at 4:16 pm

Facebooksiden viste jeg jer et billede af mit favoritkrydderi for tiden. Her er en idé til, hvordan du blandt andet kan bruge det. Du kan bruge kålen som tilbehør til et lækkert stykke kød, eller lave en slags wok, hvor du blander kødet i på panden.

image

Kål er noget af det sundeste, du kan udsætte dig selv for, og så er det oven i købet rigtig nemt at tilberede så det stadig bliver delikat.

 

Det skal du bruge:

  • Hvidkål
  • Hasselnødder
  • Lime
  • Olivenolie
  • Marokkansk krydderiblanding (fra Tiger)
  • Salt

*Jeg har ikke lavet nogen mængdebetegnelser, da det kommer an på, hvor meget du skal bruge/kan spise.

 

Sådan gør du:

Hak hvidkålen mellem-groft og varm en pande op.

Rist hassenødderne på den tørre pande, til de bliver smågyldne og den mørke hinde begynder at skalle en smule af.

Tag nødderne af, og kom godt med olivenolie på panden (evt. wokpande, hvis du vil tilsætte kød til kålen). Steg hvidkålen, til  haden er mør, og tilsæt så salt og marokkansk krydderiblanding. Krydderiet har en ret fremtrædende smag (på den gode måde), så du behøver ikke bruge så meget.

image

Tag kålen af panden og tilsæt hasselnødder og smag til med limesaft.

Servér evt. med et godt stykke kød.

image

 

Velbekomme!