Mørbrad i fad

February 20, 2014 at 9:09 pm

Denne opskrift på mørbrad i fad passer perfekt til en god hyggeaften, hvor et solidt aftensmåltid er påkrævet. Hvis man har gæster, kan man vælge at servere ris til for dem, der ikke spiser LCHF. Det synes jeg dog ikke er nødvendigt, da retten også er rigtig lækker uden.

moerbrad

Her er, hvad du skal bruge:

  • 1 svinemørbrad á ca. 500 gram
  • 1 pakke bacontern
  • 1 pakke gode cocktailpølser
  • 50 g. scalotteløg
  • 1/2-1 bakke champignoner
  • 5 dl piskefløde
  • 3 dl vand
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • Et halvt bundt frisk persille
  • 1/2 teske fiberHUSK
  • Salt og peber
  • Evt. lidt citronsaft

Sådan gør du:

Først skal mørbraden afpudses, så den er fri for sener. Dernæst skæres den i tynde skiver, som brunes på panden i smør. Kom de brunede mørbradstykker i et ovnfast fad.

Dernæst steges bacon og pølser sammen på panden og hældes over mørbraden.

Champignon og løg svitses let på panden og kommes også i det ovnfaste fad.

Fløde, vand, tomatpuré, fiberHUSK, salt og peber samt citronsaft røres sammen i en skål og hældes over kødet og grøntsagerne.

Hele herligheden sættes i ovnen på 180 grader og steger ca. 20 minutter, eller til sovsen er let tyknet og gennemvarm.

Til sidst tilsættes den friske persille.

 

image

 

Tip: Som tilbehør kan man enten lav blomkålsris, eller (som jeg valgte) servere retten på en bund af knoldselleritern stegt på panden i olivenolie.

“-Men knoldselleri vokser da under jorden?”

Ja, godt observeret. Men den indeholder trods alt kun 4,3 g tilgængelig kulhydrat pr. 100 g og giver god mæthedsfornemmelse. Derfor spiser jeg den alligevel.

Velbekomme!