LCHF pandekager

March 21, 2014 at 4:38 pm

På svensk kalder de dem “kesoplättar”. Keso betyder “hytteost”, og det er også en af hovedingredienserne i denne opskrift. Jeg lavede i dag pandekagerne til min mor og min kæreste, og de syntes, at de smagte mindst ligeså godt som almindelige pandekager. Det synes jeg faktisk også. Og jeg har eksperimenteret med mange pandekager siden jeg begyndte min mel- og sukkerfri kost, men disse sidder bare lige i skabet.

image

Disse pandekager er søde, så de er klart mest velegnede som dessertpandekager eller søndagsmorgenmad :)

Jeg lavede også hjemmelavet LCHF-solbærmarmelade til, så det gav virkelig prikken over i’et.

Det skal du bruge (ca. 3 pers.):

  • 200 g. hytteost (4% fedt)
  • 3 æg
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 2 spsk. kokossukker eller Sukrin gold
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 3 tsk. fiberHUSK
  • Et skvæt piskefløde
  • Lidt økologisk, reven citronskal
  • Smør til stegning

 

Sådan gør du:

Hytteost, kokossukker og æg blendes med en stavblender (eller alm. blender).

image

Tilsæt kardemomme,  vaniljepulver, lidt piskefløde og reven citronskal, og rør rundt.

Tilsæt fiberHUSK, og lad tykne et øjeblik (ikke for længe).

image

Dette er fiberHUSK, som er pulveriserede loppefrøskaller. Har du kun almindelig grøn HUSK, så fortvivl ej. Du skal blot bruge den dobbelte mængde af, hvad denne opskrift siger :)

Hav lidt ekstra fløde eller vand stående, hvis massen bliver for tyk undervejs.

Varm en stor pande op med smør på. Lav 3 små pandekager ad gangen på panden. Det er vigtigt at lave dem små og søde, da de ellers kan være svære at  vende. Jeg brugte 2 paletter, når jeg skulle vende mine, men det bedste er nok, hvis man kan gøre det i luften ;)

image

image

Det er også vigtigt at lave så mange på én gang som muligt, at da fiberHUSK’en gør, at dejen tilbage i skålen står og samler sig yderligere. Hvis dette sker i for høj grad, tilsætter du lidt vand eller fløde og rører rundt. Bliv ikke bange, hvis dejen virker tyk på skeen. Den “flyder ud”, når den kommer i kontakt med den varme pande.

image

Servér de lune pandekager med hjemmelavet marmelade og flødeskum rørt op med vanilje.

image

image

Velbekomme!