LCHF kakaotoppe

February 27, 2014 at 7:43 pm

Husker du kakaotoppene fra Netto, som man ikke kunne få nok af, før mødet med LCHF? (Eller var det bare mig?) Nu er det igen muligt at mæske sig i disse lækkerbiskener, eller i hvert fald noget, der kommer MEGET tæt på. Jeg undskylder på forhånd for muligvis at lokke nogen i “fordærv”. Til gengæld kan du trøste dig med, at de er sukkerfri (med undtagelse af chokoladen) og ikke laver alt for meget rav i dit blodsukker.

image

Du skal bruge (til ca. 22 styk):

Til selve trøflen:

  • 100 g smør
  • 3,5-4 dl piskefløde
  • 3 spsk. Sukrin Gold
  • 2 tsk. kakaopulver (uden sukker)
  • 30 g mørk chokolade (minimum 70%)
  • 5 spsk. kokosmel (det grove)
  • 1-1.5 dl stærk kaffe (alt efter hvordan du har det med kaffe)
  • 30 g kokosfiber (det fine)
  • 1 tsk. rom-aroma

Til overtrækket:

  • 150 g mørk chokolade (minimum 70%)
  • Lidt ekstra kokosmel til drys

Sådan gør du:

Trøflen:

Smelt smør, piskefløde og Sukrin sammen i en tykbundet gryde ved svag varme. Når der står 3,5-4 dl piskefløde i opskriften, er det fordi, at det er en god idé at have lidt ekstra fløde tilovers, hvis du kommer til at gøre massen for stærk med kaffen senere. Mine kogepladers styrke går i et interval fra 1-6, og jeg satte den på mellem 2 og 3.

Når massen er smeltet og ensartet, tilsættes kaffe, kakaopulver og chokolade. Det er vigtigt at smage undervejs, da ikke alle kan lide kaffesmagen lige stærk. Jeg brugte 2 dl espresso fra min Tassimomaskine, men synes måske lige den blev lidt for stærk i smagen. Start med 1 dl, og hæld derefter en halv deciliter mere i, hvis du finder det passende. Rør jævnligt, så kakaoklumperne forvinder.

Tilsæt dernæst kokosmel og kokosfiber, mens du rører grundigt. Ellers vil det klumpe.

Til sidst tilsætter du rom-aromaen, hvorefter du igen smager på massen.

image

Færdig kakaotop-masse klar til en tur i fryseren

Lad massen koge ind et godt stykke tid mens du rører jævnligt (ligesom når du laver risengrød). Når den er tyknet lidt, sættes den på køl natten over eller i fryseren 2-3 timer for den utålmodige. (Jeg gætter på, at 99% af jer vælger fryseren.) ;)
Vælger du fryseren, er det dog nødvendigt at røre engang imellem, så det ikke bliver til en is (hvilket i øvrigt også kunne være okay lækkert…).

Massen er klar, når den er så stivnet, at den kan formes i hænderne. Jeg forsøgte mig først med en kagesprøjte, da jeg havde en idé om, at det ville se pænt ud, men det virkede ikke rigtig for mig, da massen for tyk til at ville sprøjtes ud, så det vil jeg ikke anbefale jer. Form dem hellere til små toppe i hænderne.

image

Formede toppe. Nogen med sprøjtepose, andre med hænderne. Dem der er formet i hænderne, var klart nemmest at overtrække efterfølgende, og blev også de pæneste.

Når toppene er formet, sætter du dem igen på køl, mens du smelter chokoladen til overtræk over et vandbad.

image

Jeg fandt denne 72% chokolade hos Fakta til kun 12 kr.

Når den er smeltet, pensles toppene med chokoladen med en bagepensel, og umiddelbart herefter drysses de med kokos.

image

Færdige kakaotoppe.

Hvis du er mere ordentlig end mig, så sætter du dem på køl igen, hvorefter bundene også dyppes i chokolade, men det havde jeg altså ikke tålmodighed til i dag :D

image

image

 

Kakaotoppe, velbekomme!