LCHF kakaotoppe
Husker du kakaotoppene fra Netto, som man ikke kunne få nok af, før mødet med LCHF? (Eller var det bare mig?) Nu er det igen muligt at mæske sig i disse lækkerbiskener, eller i hvert fald noget, der kommer MEGET tæt på. Jeg undskylder på forhånd for muligvis at lokke nogen i “fordærv”. Til gengæld kan du trøste dig med, at de er sukkerfri (med undtagelse af chokoladen) og ikke laver alt for meget rav i dit blodsukker.
Du skal bruge (til ca. 22 styk):
Til selve trøflen:
- 100 g smør
- 3,5-4 dl piskefløde
- 3 spsk. Sukrin Gold
- 2 tsk. kakaopulver (uden sukker)
- 30 g mørk chokolade (minimum 70%)
- 5 spsk. kokosmel (det grove)
- 1-1.5 dl stærk kaffe (alt efter hvordan du har det med kaffe)
- 30 g kokosfiber (det fine)
- 1 tsk. rom-aroma
Til overtrækket:
- 150 g mørk chokolade (minimum 70%)
- Lidt ekstra kokosmel til drys
Sådan gør du:
Trøflen:
Smelt smør, piskefløde og Sukrin sammen i en tykbundet gryde ved svag varme. Når der står 3,5-4 dl piskefløde i opskriften, er det fordi, at det er en god idé at have lidt ekstra fløde tilovers, hvis du kommer til at gøre massen for stærk med kaffen senere. Mine kogepladers styrke går i et interval fra 1-6, og jeg satte den på mellem 2 og 3.
Når massen er smeltet og ensartet, tilsættes kaffe, kakaopulver og chokolade. Det er vigtigt at smage undervejs, da ikke alle kan lide kaffesmagen lige stærk. Jeg brugte 2 dl espresso fra min Tassimomaskine, men synes måske lige den blev lidt for stærk i smagen. Start med 1 dl, og hæld derefter en halv deciliter mere i, hvis du finder det passende. Rør jævnligt, så kakaoklumperne forvinder.
Tilsæt dernæst kokosmel og kokosfiber, mens du rører grundigt. Ellers vil det klumpe.
Til sidst tilsætter du rom-aromaen, hvorefter du igen smager på massen.
Lad massen koge ind et godt stykke tid mens du rører jævnligt (ligesom når du laver risengrød). Når den er tyknet lidt, sættes den på køl natten over eller i fryseren 2-3 timer for den utålmodige. (Jeg gætter på, at 99% af jer vælger fryseren.)
Vælger du fryseren, er det dog nødvendigt at røre engang imellem, så det ikke bliver til en is (hvilket i øvrigt også kunne være okay lækkert…).
Massen er klar, når den er så stivnet, at den kan formes i hænderne. Jeg forsøgte mig først med en kagesprøjte, da jeg havde en idé om, at det ville se pænt ud, men det virkede ikke rigtig for mig, da massen for tyk til at ville sprøjtes ud, så det vil jeg ikke anbefale jer. Form dem hellere til små toppe i hænderne.

Formede toppe. Nogen med sprøjtepose, andre med hænderne. Dem der er formet i hænderne, var klart nemmest at overtrække efterfølgende, og blev også de pæneste.
Når toppene er formet, sætter du dem igen på køl, mens du smelter chokoladen til overtræk over et vandbad.
Når den er smeltet, pensles toppene med chokoladen med en bagepensel, og umiddelbart herefter drysses de med kokos.
Hvis du er mere ordentlig end mig, så sætter du dem på køl igen, hvorefter bundene også dyppes i chokolade, men det havde jeg altså ikke tålmodighed til i dag
Kakaotoppe, velbekomme!
Oh my! Jeg ved vidst hvad jeg skal lave til Oscar Night på søndag!!!! Jeg ELSKER de kakaotoppe fra netto
Du vil ikke fortryde det
Glæder mig til at prøve
Tja, jeg har ingen ide om dem, har aldrig set eller hørt om dem :$
Virkelig?? :-O
Dem har jeg virkelig spist meget tidligere!
Så er massen sat på kø, og prøvesmagt i en grad så jeg ikke ved om der er plads til aftensmad
Kan det passe at du har glemt at skrive i opskriften hvornår kokosmelen (det grove) skal i?
Det er jo til at finde ud af selv, men var næsten ved at glemme det fordi det ikke blev nævnt i opskriften
Bare lige så du er opmærksom på det
Hvor har du ret, Cathrine! Jeg retter det med det samme.
Der var tryk på i går, da jeg skulle uploade opskriften, så det var lige en svipser.
Jeg sender dig et luft-knus for at gøre mig opmærksom på fejlen
Håber du nyder dine kakaotoppe, når de er færdige
Mange hilsner, Louise
Uuuuh, jeg eeeelsker de der fra Netto, så jeg hoppede på og igår aftes med opskriften. Massen har stået hele natten på køl, og smager fantastisk, men er helt flydende… Hvad har jeg mon gjort forkert? Jeg har dobbelt tjekket med ingredienslisten, det er kommet i alt sammen…. Hmm ?!??
Hej Tina!
Kan det være fordi den har været for kort tid på komfuret? Den skal blive tyk på komfuret før den er klar til køl/frys, og det kan godt tage noget tid, hvor man skal røre jævnligt, ligesom med fudge.
Jeg vil råde dig til at varme massen igen og lade den tykne yderligere, og så komme den i fryseren bagefter. Håber den kan reddes
Mange hilsner, Louise
Jeg lavede samme fejl, så måske skal det lige understreges i opskriften at der skal “koge lidt ind” evt med et tidsforslag
min masse stivnede i fryseren, men begyndte at smelte så snart jeg prøvede at gøre noget ved den
så nu er det tilbage på komfuret
Jeg tager det til efterretning og retter i opskriften med det samme
Tak fordi I melder tilbage!
Hilsen Louise
Det er helt sikkert for di den ikke er kogt ind, det forstod jeg ikke fra opskriften, så godt at du har tilføjet
Jeg smed noget Husk i, også tyknede det jo hurtigt, og smager stadig mums:-)
Godt, du nåede at redde den
Det var min fejl ikke at skrive det i opskriften. Jeg tror jeg har lavet for meget fudge for tiden, så jeg er begyndt at tage den lange kogetid for givet
KH Louise