LCHF cupcakes

March 13, 2014 at 7:35 pm

Mangler du også det perfekte, søde indslag til fødselsdagsfesten, picnic’en eller bare en fredag aften? Så skal du klart læse med videre her. Jeg har nemlig lavet disse übercute cupcakes, som kan varieres med smag og pynt i det uendelige.

image

Kun fantasien sætter grænser. Her er dog mine bud på, hvordan din næste cupcake kan laves.

 

Det skal du bruge (9 stk.):

Kagen:

  • 70 g. smør
  • 2 hele æg
  • 2 bægre æggehvide
  • 100 g. kokossukker, Sukrin Gold eller anden sødning (husk at tilpasse forholdet, hvis du fx anvender Sukrin+)
  • 40 g. mørk chokolade (minimum 70%)
  • 2 tsk. god kakao
  • 2 spsk. kokosfibre
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

Varm ovnen op på 180 grader.

Smelt smørret og chokoladen sammen over vandbad.

De to hele æg piskes sammen med kokossukker. Når choko/smørmassen er smeltet, røres denne også i.

image

Tilsæt kakao, bagepulver, kokosfibre og vaniljepulver, og rør godt.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i massen. “Fold” chokolademassen ind i æggehviderne til du har en ensartet masse.

Smør en silikone-muffinform (jeg fik brugt 9 huller, men det kommer an på, hvor store muffins din form er beregnet til) og fordel massen i hullerne, lad der være lidt luft op til kanten, så kagerne kan hæve lidt.

image

Bag kagerne i ovnen i ca. 20-22 minutter.

image

 

Pynt med creme:

 

Creme

Jeg lavede 2 forskellige slags frosting. Den ene er en smørcreme, og den anden er en mascarpone-jordbærcreme. Begge dele er lækkert, men forskellen er, at mascarponecremen er lidt mere let og luftig, hvor smørcremen er lidt mere tung og kompakt.

 

Mascarpone-jordbærcreme:

  • 250 g. mascarpone
  • 4 store jordbær (eller lidt flere små)
  • 70 g. Sukrin Melis
  • 1 dl. piskefløde
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • Evt. rød frugtfarve

Sådan gør du:

Blend jordbærrene i en blender eller minihakker.

image

Så store var mine jordbær

Pisk marscarpone, Sukrin Melis og piskefløde let og luftig.

Tilsæt jordbærrene og pisk igen.

Til sidst røres vanilje og evt. rød frugtfarve i. Cremen er klar.

image

LCHF Cupcake med jordbærcreme

 

Smørcreme:

  • 250 g. usaltet smør
  • 2 past. æggeblommer (altså 1 bæger)
  • 140 g. Sukrin Melis
  • 3 spsk. kokossukker (eller Sukrin Gold)
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • Frugtfarve efter ønske

OBS: Hvis du skal bruge smørcreme til alle kagerne, skal du nok lave dobbeltportion.

Sådan gør du:

Tag smørret ud ca. en halv time inden du skal bruge det. Det er vigtigt, at det har den rette temperatur.

Pisk smørret luftigt og tilsæt lidt efter lidt æggeblommerne.

Tilsæt Sukrin Melis lidt ad gangen, mens du rører videre.

Smag til med de sidste 3 spsk. kokossukker, vaniljepulveret og giv farve efter ønske.

image

Pisk, pisk, pisk, pisk… Og pisk så lidt mere :)

Rør i cremen til den har den rigtige smag og konsistens. Jo længere du rører, jo bedre. Cremen er klar.

image

LCHF cupcake med smørcreme

 

Den valgte creme sprøjtes på med en sprøjtepose i forskellige mønstre efter ønske.

Forslag til ekstra pynt:

  • Friske bær
  • Hakkede nødder
  • Hjemmelavede chokoladeknapper (mørk, smeltet chokolade dryppet på bagepapir)
  • Frysetørrede bær
  • Fondantfigurer

 

Velbekomme!

image

image