Laksewraps med dilddressing

January 7, 2015 at 8:50 pm

Et nyt år er startet, jul, nytår (og fødselsdag, for mit vedkommende) er vel overstået, og nu skal der strammes op. Jeg har levet MEGET liberalt de sidste par måneder (og nogle gange haft high carb-dage og sågar også weekender), men har dog generelt forsøgt at spise low carb. Jeg har haft meget travlt med alt muligt andet, så bloggen har desværre også været syltet lidt i den senere tid.

Men nu skal jeg altså i gang med at være sund igen. Både fordi jeg kan se, at jeg har taget lidt på, men også fordi jeg savner den velvære, jeg føler i kroppen, når jeg holder mig til LCHF.

Når jeg har spist for mange kulhydrater oplever jeg gener som oppustet mave, ondt i maven, vægtøgning, udeblivende menstruation, træthed, søvnløshed, nedsat koncentrationsevne og humørsvingninger. Jeg er en af dem, der tydeligt mærker, når mit blodsukker er lavt, så derfor er det altid vigtigt for mig at fase langsomt ind, når jeg har været hoppet af diæten. Ellers bliver jeg ganske enkelt dårlig. Det har jeg brugt de sidste 5 dages tid på, og nu føler jeg, på trods af lidt mavekneb, at jeg er klar på LCHF igen. Jeg vil altid spise lidt liberalt, da det er en livsstil for mig, men jeg vil være så striks som muligt, når indfasningen er overstået.

(Indfasningsfasen går ud på, at jeg jeg får LIDT sukker, når jeg kan mærke blodsukkeret falder, og jeg bliver dårlig. Det kan fx være i form af et halvt stykke æble, lidt gulerødder eller andre rodfrugter – Dvs. ikke vingummibamser og coca cola ;) )

Jeg er i øvrigt lige startet i praktik – den sidste praktik inden jeg er færdig som lærer til sommer, så der er udfordringen at finde på ting, jeg kan spise på farten og på lærerværelset. Det er jeg ikke så god til, og kommer derfor tit til at springe mange måltider over. Men det gør jo heller noget, så længe jeg ikke er sulten.

Her til aften lavede jeg en LÆKKER laksewrap, som jeg vil dele med jer. Det smager virkelig vidunderligt og er supernemt og hurtigt at lave. Wrapsene kan naturligvis laves med alverdens former for fyld, kun fantasien sætter grænser =)

image

Du skal bruge (3 wraps)

 • 3 blade spidskål
 • 2 avocados
 • Peberfrugt
 • Tomat
 • Agurk
 • 100 g. røget laksDilddressing
 • 4 spsk. creme fraiche (så fed som muligt)
 • 3 spsk. Philadelphia med hvidløg og urter
 • 1 spsk. mayonnaise
 • 1 bundt frisk dild
 • Tørret dild
 • Salt og peber
 • Et nip balsamico
 • Et nip sukrin eller kokossukker

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen. Husk at smage til undervejs. Stil den på køl.

image

Skær det nederste, seje stykke af kålen væk. Bring en gryde med vand i kog. Når vandet koger, kommes 3 spidskålsblade ned i vandet. Sluk for varmen.

image

Lad bladene stå og blanchere i ca. 5-7 minutter. Lad dem derefter dryppe af for vand.

image

Snit grøntsagerne helt fint, så de kan ligge i en wrap.

image

Saml wrappen med liberale mængder dilddressing, grøntsagerne og laksen.

image

Velbekomme!

image

image