Kokos/chokolade-muffins

April 24, 2014 at 7:52 pm

Kender I det, hvor man på forhånd har en bestemt idé om, hvordan en opdigtet opskrift bør smage, når den er ført ud i livet? Sådan havde jeg det lidt med disse muffins, fordi jeg fik nogle kokos/chokolade-muffins som barn (dem hvor der også er hvedemel i), så det var egentlig dem, jeg ville prøve at LCHF’ificere.

image

De endte dog ikke med at smage helt som dem, selvom det faktisk kun drejede sig om en deciliter hvedemel, der blev erstattet. Men GODT smagte de, og så kan det jo egentlig være ligegyldigt, om de smager præcis som jeg havde forestillet mig. Min kæreste har i hvert fald godkendt  dem (han sagde noget i stil med: “De smager vildt godt.. Meget bedre end de ser ud). Og det er jeg sådan set enig i, selvom jeg også synes de ser rimelig lækre ud. De er meget saftige i konsistensen, samtidig med at de har en sprød skorpe. Nammenam.

Nå, nok snik-snak. Her kommer opskriften.

 

Du skal bruge (6 store muffins):

  • 2 æg
  • 100 g. sødning (jeg brugte halv Sukrin Gold og halv kokossukker)
  • 150 g. smør
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 4 dl. kokosmel (det grove, man køber i supermarkedet)
  • 1 spsk. kokosfibre (med top)
  • 100 g. mørk chokolade (min. 70%)
  • 40 g. hasselnødder

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).

Smelt smørret langsomt i en gryde.

Pisk imens æg, sødning og vaniljepulver luftigt.

image

Tilsæt den grove kokosmel og rør grundigt.

Tilsæt kokosfibrene.

Den let afkølede smør tilsættes under omrøring.

Hak chokoladen og nødderne semi-groft (eller som du kan lide det) i en minihakker, og tilsæt dem.

image

image

Smør en silikone-muffinform og fordel dejen heri. Bag i ovnen i ca. 12-15 minutter.

image

Lad dem afkøle i formen inden du piller dem ud af den.

image

 

Velbekomme, lækre muffins!

image