“Kartoffelsalat” lavet på kinaradise

May 1, 2014 at 2:43 pm

I går var jeg hjemme hos min mor (igen) pga. larmende håndværkere. Jeg skulle så have været ude på seminariet kl. 16.30, men det var aflyst i sidste øjeblik, så i stedet lavede jeg noget lækker sommermad. Det blev dog ikke på grillen, men det kunne det ligeså godt have  været.

image

Vi fik denne skønne “kartoffelsalat” lavet på kinaradise, og det virkede virkelig godt! Jeg var tilfreds, og det var min mor og min kæreste også. Til radisesalaten fik vi pølser (de var på tilbud i Føtex) og en lækker blandet salat af romaine, tomat, agurk, feta, ærteskud og ristede græskarkerner.

Som nogle af jer nok har opdaget, var der nedbrud på bloggen (WordPress) i går, så jeg har først haft mulighed for at poste denne opskrift i dag. Det beklager jeg. Men her kommer den:

Du skal bruge (4-5 personer afhængig af øvrigt tilbehør):

  • Ca. 1 kg kinaradise (uden skræl, top og bund)
  • 3,5 dl. creme fraiche (18%)
  • 2-3 spsk. god mayonnaise
  • 2 skalotteløg
  • 2 forårsløg
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1-2 spsk. kokossukker eller Sukrin
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 bundt purløg
  • lidt persille
  • Salt og peber
  • Evt. et fed hvidløg

 

Sådan gør du:

Sæt en passende størrelse gryde over med vand (det skal koge).

Imens skræller du kinaradiserne (jeg brugte to á ca. 500 gram) og skærer dem i passende tern.

image

Kom dem i gryden med vand og tilsæt et nip salt. Fra det koger af, skal de ca. have 20 minutter (mærk efter med en gaffel, du foretrækker måske konsistensen anderledes end jeg).

Imens blander du dressingen: Creme fraiche, sennep og mayonnaise blandes i en skål. Skalotteløgene rives, forårsløg skæres i små ringe, purløg og persille klippes/hakkes. Kom det hele i dressingen. Smag til med kokossukker/Sukrin, citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. et fed hvidløg, hvis du vil have en kraftigere smag.

image

Skalotteløg er et lille, ekstra krydret løg, som er en fantastisk smagsgiver i mange retter.

Radisen afdryppes og afkøles, og kommes i dressingen. Sæt på køl i mindst en halv time inden servering, gerne længere. Hvis smagen bliver for “vandig” pga radisen, skal du tilsætte noget mere mayonnaise.

image

image

Velbekomme!