Jeg har en tilståelse…

May 22, 2017 at 3:12 pm

Jeg er afhængig.

Jeg er – efter lang tids pause – begyndt at føle trang til at veje mig hver eneste dag. Det er egentlig ikke, fordi jeg absolut føler, at jeg skal være gået ned i vægt fra gang til gang, men TÆNK nu hvis vægten var faldet lige præcis den ene dag, hvor jeg ikke vejede mig. Det ville jo være vildt irriterende.

vægt

Jeg ved godt, det er åndssvagt, og det er nok heller ikke specielt sundt – min fortid taget i betragtning, men det trigger bare virkelig noget i mig, at jeg slet ikke taber mig på trods af min (synes jeg selv) rimelig store indsats med både kost og motion. Jeg føler, at jeg har mistet kontrollen over, hvad der foregår i/med min krop, hvilket jeg ellers altid har fundet ro omkring på LCHF-kost. Det er faktisk rigtig ubehageligt. Ikke så meget vægten i sig selv – jeg kan jo se, at min krop forandrer sig til bedre – men følelsen af, at jeg ikke forstår, hvorfor det jeg gør, pludselig ikke virker, når det altid før har virket.

Det er måske lidt personligt, men jeg har altså droppet at spise p-piller. Ikke lige nu, men for et par uger siden stoppede jeg. Og det er ikke, fordi vi skal børn, nej. Der må bare andre metoder i brug nu. Jeg kan ikke klare tanken om, at jeg hver dag indtager noget, der er med til at ændre på min krop og mit humør, og så har jeg efter mange, mange Google-søgninger fundet frem til, at p-piller ikke særlig gode på rigtig mange måder. (Altså, det vidste jeg jo godt, men jeg har nok lidt lukket øjnene for det for bekvemmelighedens skyld…)

Jeg bliver helt klaustrofobisk, når jeg tænker på, hvad alle de hormoner egentlig gør og har gjort ved min krop. Derudover har jeg også migræne med aura, hvilket gør, at jeg har større risiko for at få en blodprop på grund af p-pillerne, så jeg må faktisk slet ikke få dem, hvis det er rigtigt. Jeg plagede bare min læge, som til sidst syntes, det var et bedre alternativ end at blive uønsket gravid.

Så… Jeg stoppede med p-pillerne for nogle uger siden, og siden da er min vægt faldet med ca. 2 kilo. Jeg har læst, at hormonerne kan være i kroppen i rigtig lang tid efter, og jeg er derfor begyndt at drikke en helvedes masse grøn te og spise B-vitaminer som kosttilskud. Jeg kan ikke huske den tekniske forklaring, men begge dele skulle hjælpe med at rense ud efter 10 år (plus/minus) med kunstige hormoner.

I går skrev jeg så, at jeg ville vente en uge med at veje mig, men, men, men.. Jeg havde bare en god fornemmelse i kroppen, da jeg vågnede i morges, og SØRME om der ikke var røget et helt kilo mere! Yes! Nu mangler jeg så kun 4 kilo, til jeg har nået mit sommerferie-mål.

succes

 

Men helt ærligt – det er egentlig ikke det, der gør mig mest glad. Det er mere følelsen af at være ved at få styr på min egen krop igen. At jeg ikke er dopet med hormoner, der er mega unaturlige for mig, og at min kost og motion har en effekt og er med til at gøre mig sundere, give mig energi og mere overskud i hverdagen. At jeg kan mærke, at jeg bliver stærkere.

Denne her gang mener jeg det – jeg går ikke på vægten før på søndag! Uanset hvad. Min kæreste og jeg har også 2-års dag i dag, og jeg har lovet ham, at vi godt kan tage ud og spise sushi. Jeg forventer derfor genopfyldte glykogendepoter og en snert af ‘starten-forfra”, men ved I hvad? Det er okay. Så  længe min krop ikke opfører sig utilregneligt. Der skal være plads til livet! Jeg er dog 100% tilbage på sporet i morgen tidlig, I promise ;)