Hindbærswirl

September 19, 2014 at 3:29 pm

Denne opskrift kan jeg ikke helt selv tage æren for, da det er min gode veninde, der har introduceret mig for idéen. Den er i øvrigt inspireret af en opskrift fra Eva Torgersens madblog ”madEVAlutionen”, som jeg ikke rigtig kan finde længere. Er der nogen der ved, om bloggen er lukket ned eller har skiftet navn?? Det var faktisk en rigtig god og inspirerende madblog, selvom den ikke var ren lowcarb.

image

Men i dag skal jeg hjem til min anden gode veninde, og vi har (efterhånden) et lille ritual med, at hun står for maden, og jeg har dessert med. Det giver mest mening, eftersom vi skal være hos hende, og hun laver altid superlækker mad =)

Jeg besluttede mig for at lave denne hindbærswirl, fordi den smager supergodt og er frisk efter en god middag. Og så fandt jeg ud af, at den faktisk også er ekstremt nem og hurtig at lave. Jeg tror det tog et kvarter til tyve minutter, eller sådan noget, hvilket må være rekord i dessert-tider. Denne kunne godt gå hen og blive en favorit fremover!

OBS, opskriften er lidt liberal, da der er bananer i.

 

Du skal bruge (til 2 personer):

Hindbær”sorbet”:

 • 300 gram frosne hindbær
 • 2 dl. Piskefløde
 • 2-3 store spsk. Af det fede fra kokosmælk – evt. lidt af vandet (til hele opskriften maks 1 dåse)
 • 1 dl. Kokossukker eller Sukrin Gold
 • 1 tsk. Vaniljepulver
 • 2 små, modne bananer
 • 50 g. cashewnødder (usaltede)
 • Et lille drys lakridspulver (ikke granulat eller lakridsrod)

Lakridsblanding:

 • 1 dl. Piskefløde
 • 1 stor spsk. Af det fede fra kokosmælk
 • ½-1 spsk. Lakridspulver (efter smag)
 • 1 spsk. Kokossukker eller Sukrin Gold

 

OBS, når du vælger en kokosmælk, så kan man tit mærke, om det fede er skilt fra vandet. Den vil føles tungere for oven end for neden. Er du i tvivl, så sæt dåsen i køleskabet dagen inden du skal bruge den. Så vil den fede del samle sig.

OBS OBS, når jeg skriver ”stor spsk.”, så mener jeg ”med alt der kan hænge på den” ;)

 

Sådan gør du:

Alle ingredienserne til hindbærsorbeten kommes op i en stor skål – på nær lakridspulver.

image

Blend det hele sammen med en stavblender (eller lav det i en almindelig blender), til nødderne er blendet helt ud og massen er jævn. Drys et lille nip lakridspulver i (ikke for meget, da det ikke skal overtage hindbærsmagen!) og rør.

image

Kom ingredienserne til lakridsmassen i en lille skål, og blend det. Der blendes godt, til massen tykner lidt. Til slut røres det sidste lakridspulver ud med en ske, hvis der sidder noget på kanten af skålen, som ikke er blendet med.

image

Find to høje glas eller dessertglas frem. Hæld hindbærsorbet og lakridsmasse i skiftevis, lag på lag, startende med hindbærsorbeten. Der skal naturligvis mere hindbær end lakrids i.

image

Pga. de to elementers forskellige konsistens, vil lakridsen lægge sig yderst på glasset, mens hindbærmassen vil blive i midten af glasset. Dette tillader os at vi kan dekorere desserten bagefter ved hjælp af en lang teske eller et sugerør. ”Rids” indersiden af glasset, så det lyserøde kommer til syne i et flot og festligt mønster.

image

Mine hindbær var desværre næsten tøet op, da jeg kom hjem med dem, så hvis dine er helt frosne som udgangspunkt, kan du nok få lavet et endnu flottere swirl-mønster end jeg kunne i dag.

 

Sæt desserten i fryseren indtil den skal spise, evt. 1-2 timer før. Den skal have ca. samme konsistens som en blød, letsmeltet sorbet.

image

Velbekomme!