Græsk inspirerede frikadeller

September 18, 2014 at 7:46 pm

Elsker du, ligesom jeg, en god frikadelle? Synes du, at LCHF-versionerne godt kan blive en smule ”tørre” og kønsløse? Så får du her opskriften på min foretrukne LCHF-venlige frikadelle uden mel.

 image

De er fulde af smag og meget saftige.

 

Du skal bruge:

  • 500 g. svinekød eller hakket kalv og svin
  • 2 æg
  • ½ dl. Olivenolie
  • 3 dl. Feta eller salattern
  • 1 frisk chili
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • Evt. lidt røget paprika
  • Salt og peber
  • Svinefedt og/eller smør til stegning

 

Sådan gør du:

Kom kødet op i en skål sammen med æg, olivenolie, salt og peber. Rør kødet sejt – ca. 10 minutter (hvis du har en røremaskine, kan du med fordel bruge den).

image

Hak løgene og rør dem i.

image

Pres hvidløg og rør dem i.

image

Kom feta eller salattern i en minihakker og hak det i et øjeblik, så de store firkanter brydes op til mindre stykker. Skal ikke gennemhakkes for voldsomt, da det smager bedst, når der stadig er en vis konsistens tilbage. Hak chili og tilsæt paprika. Mine chilier er fra egen chiliplante, og derfor meget milde i smagen, sammenlignet med dem fra grønthandleren eller supermarkedet. Derfor tilsætter jeg lidt ekstra smag i form af paprika. Rør igen.

image

Når massen er jævn, sættes den på køl – gerne i en times tid.

image

Kom godt med fedtstof på panden. Allerhelst en kombination af svinefedt og smør, da det giver en rigtig saftig frikadelle. Uanset om du bruger svinefedt og smør, eller bare den ene af de to ting, skal du i hvert fald ikke spare!

image

Form frikadellerne med to skeer og steg dem ved middelvarme eller lidt over, til de er gyldne udenpå og gennemstegte indeni.

image

image

Server med dine yndlingsgrøntsager og eventuelt en lækker, hjemmerørt tzatziki til.

image