Glaseret hamburgerryg med flødekinaradise
Så blev det endelig min tur til at afprøve den meget omtalte flødkinaradise. Har tænkt på det mange gange, men det er ligesom bare ikke rigtig blevet aktuelt før i dag, hvor jeg nærmest faldt over en kæmpe kasse med kinaradiser i min lokale Lidl, endda til kun 7 kr. stykket. Jeg har valgt at lave den med en glaseret hamburgerryg og kogte grøntsager, da det er en dansk klassiker (altså med flødekartofler, naturligvis), som både kan serveres til hverdag og fest. Jeg synes selv, at resultatet blev virkelig godt, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne ret.
Du skal bruge (2 personer):
- 1 kinaradise (min vejede ca. 550 g.)
- 3 dl. piskefløde
- 2-3 spsk. Philadelphia original
- 50 g. smør (og lidt ekstra til at smøre fadet med)
- Muskatnød
- Salt og peber
- 3 store skiver flødehavarti eller anden smeltevenlig ost
- 1 hamburgerryg, størrelsen afhænger af din appetit
- 1 spsk. dijonsennep (vælg den med laveste kulhydratindhold)
- 3 spsk. kokossukker
- Vaniljepulver
- Salt
- Grøntsagstilbehør – jeg brugte frosne ærter og gulerødder (ikke striks LCHF)
Sådan gør du:
Hamburgerryggen koges i saltet vand i 45 minutter.
Imens skrælles kinaradisen og skæres i tynde skiver på et mandolinjern (pas på fingrene!).
Giv dem et opkog i ca. 5 minutter – tilsæt salt i vandet. Bagefter tages de op af vandet og drypper af i et dørslag.
Lav flødesovsen: Smør smeltes i en gryde sammen med fløden ved moderat varme. Tilsæt Philadelphia, og rør rundt. Smag til med salt, peber og muskatnød. lad sovsen koge ind til den tykner.
Tænd ovnen på 200 grader.
Smør et ovnfast fad, og læg halvdelen af kinaradise-skiverne i bunden. Hæld halvdelen af flødesovsen udover. Læg dernæst resten af kinaradiserne i fadet, og kom ligeledes resten af flødesovsen henover. Top med osten, som du selvfølgelig fordeler jævnt udover fadet.
Kinaradiserne skal ca. i ovnen samtidig med hamburgerryggen, så når den har kogt de 45 minutter, blandes en marinade af sennep, kokossukker og vaniljepulver.
Klip nettet af hamburgerryggen og smør marinaden udover. Placér i et ovnfast fad, som evt. kan stå ved siden af flødekinaradisen.

Jeg ridser hamburgerryggen i et ternet mønster, inden den marineres. Det hjælper kødet til at få en sprød og lækker skorpe.
Tag kødet ud efter 15 minutter, men giv radisen yderligere 15 minutter, altså en halv time i alt. I den resterende tid hviler kødet, mens du koger dine grøntsager.
Når kødet har hvilet, grøntsagerne har kogt og flødekinaradisen har fået en gylden skorpe, er retten klar til servering.
Velbekomme!
Åh, hvor ser det lækkert ud…….. hvor langt var smagen og konsistensen fra kartofler???
Det var virkelig lækkert! Serverede det for min mor, der ikke spiser LCHF og “ikke kan undvære brød og kartofler”, og hun var mere end tilfreds! Selvfølgelig kan man godt smage, at det ikke ER en kartoffel, men jeg synes det kommer tæt nok på. Mine skiver var meget tyndt skåret, da det var på et mandolinjern, så måske kan man komme endnu tættere på ved at lave dem en anelse tykkere? Det er i hvert fald noget, jeg med stor fornøjelse vil kunne servere for gæster, og nok noget af det mest kartoffellignende, jeg har prøvet på LCHF
Mange hilsner fra Louise