Gammeldaws æblegrød

February 21, 2014 at 12:12 am

Her er en klassiker, som man desværre nemt kommer til at overspise i. Da hovedingrediensen er frugt, skal man dog være OBS på, at denne opskrift er liberal LCHF, og måske ikke er det, man skal lave på en almindelig onsdag aften, hvis man gerne vil tabe sig hurtigt. Når dét så er sagt, så synes jeg den er det hele værd ;)

Gammeldaws æblegrød

Du skal bruge:

  • 200 g blandede nødder (frit valg, men jeg plejer at bruge hasselnødder og mandler)
  • 5-7 store madæbler
  • 1 tsk vaniljepulver eller kanel
  • 2 tsk lakridspulver
  • 2 spsk Sukrin Gold eller kokossukker
  • 4 dl piskefløde
  • 30 g smør

 

Sådan gør du:

Nødderne hakkes i en minihakker og ristes på panden i smøret. Sukrin Gold eller kokossukker tilsættes, og det hele rister videre til nødderne er gyldne. Dette kan også gøres i ovnen.

Æblerne skrælles og kernehuset skæres fra. Derefter skæres de i tern. Kom dem i en tykbundet gryde med lidt vand. Vandet skal ikke dække æblerne, blot sørge for, at de ikke brænder på. Sammen med æblerne kommer vaniljepulver eller kanel, og derefter skal det stå og småkoge indtil æblerne kan moses.

Når nødderne er færdigristede tilsættes lakridspulveret, og køler ned.

Når både nødder og æblemos er kølet ned, piskes fløden til flødeskum og desserten samles i en skål. Æblemosen nederst, nødderne i et lag ovenpå og flødeskummen på toppen. Desserten sættes yderligere på køl indtil den skal serveres.

Velbekomme!

Gammeldaws æblegrød

Tip: Server æblegrøden i små, søde portionsanrettede glas, når du har gæster.