Fyldt butternut squash

May 7, 2014 at 10:19 pm

Jeg har haft den her butternut squash stående på mit køkkenbord et par uger nu (de kan normalt holde sig længe), og i dag skulle det så være.. Fyldt butternut. Mmm.

image

Butikken havde så valgt at placere et stort, fedt klistermærke henover den, og da jeg fjerner det fra min, ellers lækkert udseende, butternut, er der en grim mugplet på skallen.

image

Ikke en særlig lækker overraskelse at få sig…

Jeg søgte gode råd på Facebookgruppen “LCHF / Lavkarbo på dansk”, og rådene var meget blandede. Mange mente, at den skulle ud med det samme, mens andre mente, at den sagtens kunne spises (muggen syntes overfladisk, da jeg skar i den). MEN da jeg så skar den midtover, var den alligevel underlig og hvid indeni, hvilket de ikke plejer at være, så den røg altså ud. Og så måtte jeg sætte manden til at lave kødsovs (hvilket jo er MEGET svært) ;) Og så måtte jeg skynde mig at finde en Føtex, der havde åbent, for at finde en ny butternut. Det resulterede i, at vi fik mad kl. 22, men jeg havde alligevel fastet hele dagen (ikke bevidst), så det gjorde ikke den store forskel for mig.

Men den her ret er altså en himmerrigs mundfuld, som samtidig er sund. Den er også nem at lave, hvis man ikke oplever de samme udfordringer som jeg gjorde i dag :)

 

Du skal bruge (til 2 sultne voksne):

  • 1 butternut squash
  • 4-500 g. hakket oksekød, gerne økologisk og høj fedtprocent
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Olivenolie til stegning
  • Krydderier: basilikum, oregano, salt og peber
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 store spsk. Philadelphia
  • 2 store spsk. creme fraiche
  • 1 peberfrugt
  • Lidt frisk persille
  • Smeltevenlig ost (mængde efter smag og behag)
  • Ekstra creme fraiche som dressing
  • Evt. salat on the side

 

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn) eller 180 grader varmluft.

Skyl butternut’en grundigt (skrub evt. skidt af), og skær den midtover.

image

Du behøver ikke skrælle din butternut squash! Skrællen bliver så mør i ovnen, at den er lige til at spise. Det giver ovenikøbet et lækkert “bid” i retten. Bare skyl den og fjern top og bund, så er den klar til brug.

Placér den på en rist med bagepapir med skallen opad. Bag i ovnen i ca. en halv time (eller til den er mør).

image

Imens laver du kødsovsen:

Løg og hvidløg hakkes og svitses i olivenolie. Oksekødet svitses ligeså. Tomatsovs og krydderier tilsættes. Lad det simre lidt.

image

Lav en creme af Philadelphia, creme fraiche, hakket peberfrugt og hakket persille.

image

image

Når butternutten er mør, tages den ud af ovnen, og får lige lov at køle et par minutter.

image

Udhul den med ca. 1-1 1/2 cm. frugtkød tilbage på skallen. Smid frugtkødet op i kødsovsen.

image

Smør den med cremen.

image

Put lidt smeltevenlig ost på cremen, dernæst kødsovs, og til sidst smeltevenlig ost på toppen. Giv den evt. et ekstra skud salt.

image

Put herligheden i ovnen igen, til osten er smeltet.

Servér med salat og en god klat creme fraiche.

image

PS.: Næste gang skal der endnu mere revet ost på min…;)

Velbekomme!