Fathead pizza
I dag har vi ryddet op og gjort rent herhjemme, og så har vi haft en YouSee-mand ude og kigge på vores manglende internet/fjernsyn-issue. Han har lavet en midlertidig løsning, så nu har vi da i hvert fald TV og internet indtil der er en ny gravko, der kommer til at grave kablerne over…
Anyway, pludselig var kl. bare otte, og jeg havde slet ikke så meget som tænkt på aftensmad endnu. De kokospandekager, jeg lavede tidligere i dag, har bare holdt mig mæt hele dagen. Men så er det jo godt at bo tæt på en Fakta, der først lukker kl. 22 hver dag!
Jeg vidste, at jeg ikke skulle kaste mig ud i de helt store kulinariske eksperimenter så sent, hvilket også var grunden til, at jeg valgte noget så primitivt (hehe) som købe-tomatsauce og dåse-ananas som topping, men jeg havde stadig lyst til noget lækkert.
Så jeg købte ind til fathead-pizza, som ALLE jo snakker om i øjeblikket.
Og nu når jeg sidder her og har indtaget den, så vil jeg bare sige, at den HUNDREDE procent fortjener sit gode omdømme!
Da jeg tidligere fortalte min kæreste, at jeg måske ville lave LCHF-pizza senere, kiggede han på mig og spurgte om, ”hvornår vi skulle have RIGTIG pizza”…
Det sjove er, at hans første kommentar efter at have indtaget en bid af denne fathead-pizza var: ”Er du HELT sikker på, at det her er LCHF..? Det smager alt for godt!” (Han spiser kun LCHF til aftensmad fordi jeg laver det). Senere sagde han, at han slet ikke kunne stoppe med at spise, fordi det smagte så godt.
Det var altså virkelig en succes med denne pizza, og jeg forudser, at dejen også kan blive en fortrinlig tærtedej i fremtiden! Bunden/skorpen er HELT sprød, og den kan holdes i hånden uden problemer.
Den oprindelige opskrift ved ingen vist helt, hvem har fundet på, men det er altså ikke MIG, der har fundet på grundopskriften (Googl, hvis du vil se den oprindelige opskrift), men jeg har lavet min egen smagsvariant. Og det er dén, I får opskriften på her.
Du skal bruge:
Dej
- 200 g. revet ost (jeg brugte 50 g. mozzarella og 150 g. Havarti)
- 50 g. Philadelphia
- 40 g. mandelmel fra Funktionel Mad
- 40 g. sesammel fra Funktionel Mad
- 1 æg
- Lidt frisk persille (hakket)
- Oregano
- Hvidløgspulver
- Salt
Fyld
Du kan fylde hvad som helst på denne skønne pizzabund, men dette var hvad jeg brugte i dag:
- Pepperoni
- Tomatsauce (enten en købe-sauce eller lav en selv – sidstnævnte er naturligvis bedst)
- Ananas (IKKE LCHF) eller andet fyld, fx champignon eller tomat
- Ekstra Havarti eller Mozzarella
- Oregano
Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 180 grader (varmluft)
Revet ost og Philadelphia smeltes LANGSOMT i en tykbundet gryde, til det er ensartet (rør rundt).
Tilsæt mandelmel, semammel, æg, hakket persille, oregano og hvidløgspulver. Rør imens.
Når dejen er så tyk, at du ikke kan røre mere, så tager du den op af gryden og ælter den i hænderne.
Anbring dejen på et stykke bagepapir på køkkenbordet.
Klip et stykke film af, og læg henover. Rul dejen ud med en kagerulle, så tyndt som muligt.
Hvis du er ligeså perfektionistisk som mig, så kan du skære kanterne lige med en lille kniv Drys lidt salt ud over den udrullede dej.
Prik dejen med en gaffel, for at undgå bobler.
Sæt dejen i ovnen i ca. 8-10 minutter.
Tag den nu halv-gyldne bund ud af ovnen, og kom fyldet på.

Du kan bruge hvilket som helst slags fyld, du har lyst til. Efter tomatsauce, peperoni, ananas og oregano, kom jeg også ekstra revet Havarti henover.
Kom pizzaen i ovnen igen, og bag den ca. 5 minutter længere (eller til osten er smeltet).
Servér med frisk salat og evt. en lækker creme fraiche-dressing.
Velbekomme!
Mmmmmmmmmmmmmm ser lækkert ud!!
Mht hvem der har fundet på den, så er det brødrene bag dokumentaren “Fat head”
Læs mere her
http://www.fathead-movie.com/index.php/2013/06/30/weekend-bonus-the-older-brothers-oldest-sons-faux-carb-pizza/
Ahhh! Tak for dén info! Jeg ville bare ikke have nogen skulle tro, at jeg prøvede at tage æren for grund-opskriften
Hej
Er det almindelig mandelmel og sesammel eller affedtet mandelmel og sesammel???
Vh Lone
Hej Lone, i min opskrift er det affedtet mandel- og sesammel. Men jeg ved, at man også kan lave opskriften med 100 g hjemmelavet mandelmel af hele, usmuttede mandler
har ikke selv prøvet endnu, men det kan altså sagtens lade sig gøre.
Hilsen Louise/LCHFblog.dk
Mange tak for hurtigt svar. Jeg har affedtet mel, ville bare sikre mig i den jeg gik i gang..
Tror den vil smage lige så godt hvis jeg kun bruger sesammel ? Min stakkels mand kan nemlig ikke tåle mandler
Hej Maj-Brit. Det tror jeg sagtens du kan prøve! Det ved jeg at andre har gjort før, om end jeg ikke selv har prøvet det endnu
Hilsen Louise
Hvis man bruger hjemmelavet mandelmel og evt. sesammel slkal man så bruge 100 g istedet for 40 g.?? Jvf. kommentartråden.
Mvh Sara
Jeg har ikke selv prøvet at lave den med hjemmelavet mel endnu, men andre har gjort det med stor succes. 100 g skal du bruge i alt. Du kan sagtens også nøjes med kun den ene slags mel.
Hilsen Louise
Hej, jeg har ikke lige noget philedelphia – kan man bruge skyr i stedet for? – jeg har et halvt kilo der skal bruges nemlig
Og jeg har heller ikke noget sesam mel, men har mandelmel, kokosfibermel, fiberhusk, pofiber og fuldkorns hvedemel, noget af det der kan bruges?