Crispy nøddekager med hindbærcreme
Nu må I love mig, at I ikke løber skrigende bort, så snart I ser, at der bruges husblas i denne opskrift. Jeg har selv haft mange problemer med dette før i tiden, men efter jeg har lært dette simple trick, har jeg ALDRIG oplevet klumper eller trevler i min husblas. Og så tager det kun 10 sekunder (plus de 10 min. det skal ligge i blød). Det vil også lykkes for dig i første forsøg.
Disse kager er søde og crispy, og ser drønflotte ud, hvis man skal holde fødselsdag eller andet. Og så kan man aldrig gå HELT galt i byen med hindbær og chokolade, vel…? Prøv dem.
Du skal bruge:
- 80 g. smør
- 1 dl. hele, usmuttede mandler
- ½ dl. hasselnødder
- 1 spsk. kokosfibre
- 3 spsk. Kokossukker eller Sukrin Gold
- 50 g. mørk chokolade (min. 70%)
- 2/3 pakke Philadelphia
- 3 dl. piskefløde
- 250 g. bær (jeg brugte hindbær og lidt jordbær)
- Ekstra sødning til cremen efter smag og behag
- 4-5 blade husblas, efter hvor fast en kage, man ønsker
Sådan gør du:
Bundene
Smelt smørret og sødningen langsomt i en tykbundet gryde.
Hak nødderne semi-groft i en minihakker, og hæld dem i smør/sødning-blandingen sammen med 1 spsk. kokosfibre.
Lad det koge ind på komfuret til en klæbrig, halvfast masse under omrøring. Smørret skal være suget så meget som muligt ind i massen.
Form 6 små, runde kager ved hjælp af to spiseskeer (eller fingrene, hvis det ikke er for varmt) på et skærebræt beklædt med bagepapir. Fordel evt. overskydende smør over kagerne.
Når de 6 kager er formet, skal de sættes på køl.
Smelt imens chokoladen over vandbad.
Når kagerne er kølet af (når de kan løftes fra bagepapiret uden at gå i stykker), pensles de med den smeltede chokolade på overfladen.
Sæt dem på køl igen.
Cremen
Skyl bærrene og mos dem med en gaffel (eller blend dem). Lad det overskydende vand dryppe af i en si.
Pisk det sammen med Philadelphiaen.
Pisk fløden til flødeskum, og pisk det sammen med osten og bærrene. Smag til med sødning.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Tag den op med det vand, der hænger ved, og put det i et glas. Kom det i mikroovnen i 10 sekunder. Hverken mere eller mindre.
Din husblas vil nu have den perfekte konsistens og temperatur, og derfor skal du bruge den med det samme. Hæld den i midten af skålen med creme i en tynd stråle, mens du pisker. Sæt cremen på køl i ca. 20-30 minutter (tjek den ind imellem, så den ikke bliver for stiv).
Kom cremen i en sprøjtepose, og dekorer bundene med cremen, og et friskt hindbær på toppen.
Sættes på køl ind til de skal indtages.
Velbekomme!
Ser virkelig lækkert ud.
bliver bunden sprød eller sej?
kan bundene laves dagen før og opbevares på køl indtil da?
Hej Dorthe, den bliver sprød på en nødde-agtig måde. Dvs. at den er sådan lidt crunchy, men selvfølgelig ikke ligeså meget, som hvis der havde været hvedemel i. Du kan sagtens lave bundene dagen inden. Det kan dog godt være, at de mister lidt af sprødheden i køleskabet =)