Cremet ærtesuppe

April 10, 2014 at 8:02 pm

Okay, jeg er virkelig på budget i denne måned. Jeg tror måske jeg er nødt til at kigge på mit dessert-forbrug :P

Men i dag lavede jeg en virkelig nem og billig ret, der samtidig var utrolig velsmagende. Og så kostede den under en 50′er at lave, udregnet i forhold til, hvilke mængder der skulle bruges til de forskellige ingredienser.

image

Og WOW, så har jeg slet ikke fortalt jer om farven endnu. Elsker simpelthen ærtesupper og deres smukke, lysegrønne farve! Smagen er selvfølgelig også i top ;)

Ærter er selvfølgelig ikke den mest strikse LCHF-spise, men med sine 8,5 g. kulhydrat pr. 100 g., har jeg personligt intet problem med at spise dem engang imellem. De indeholder trods alt også gode ting.

 

Du skal bruge (til 2 pers.):

Suppe:

  • 1 pose frosne ærter (600 g.)
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g. smør
  • 3 dl. fløde
  • 1-2 porrer, alt efter størrelse
  • 1 bouillonterning
  • Salt og peber
  • Limesaft
  • Vand

Topping:

  • Bacon
  • Græskarkerner

 

Sådan gør du:

Kog ærterne igennem til de er møre. Si dem fra vandet, men gem vandet i en skål/gryde.

image

Smelt smør i en gryde sammen med presset hvidløg, salt og peber.

Tilsæt 2 dl. af ærtevandet og ærterne, samt 1 bouillonterning, og lad den opløse sig mens vandet koger op (tilsæt mere, hvis nødvendigt).

Når bouillonen har opløst sig, er det frem med stavblenderen (tag den evt. af varmen imens). Blend til suppen er glat i konsistensen.

Skær porrerne i ringe og kom dem i suppen.

image

Tilsæt fløden, og lad koge op igen. Hvis suppen sprutter, tilsætter du ekstra vand. Kog til porrerne er bløde.

Imens steger du bacon og græskarkerner.

Smag suppen til med lime, salt og peber, og server den med et ekstra skvæt fløde, den sprødstegte bacon og græskarkernerne.

 image

Velbekomme!