Caesar salad

March 2, 2014 at 4:48 pm

I går snakkede jeg med en god veninde, som er mindst lige så glad for mad som mig. Hun havde en masse gode forslag til, hvad der kunne komme på bloggen, og et af dem var denne skønne caesar salad, som jeg har baseret på brødrene Prices opskrift, som dog ikke er LCHF. Enkelte elementer som worcestershiresauce og hvidvinseddike, er selvfølgelig ikke LCHF som udgangspunkt, men i de små mængder, opskriften her kræver, skal det nok gå alt sammen.

image

 

Til 1 person skal du bruge:

Salat:

  • 1 kyllingebryst
  • 1 miniromaine-salat
  • 1/2 pakke bacontern
  • 1 stor tomat
  • Parmesanflager
  • Salt og peber

Dressing:

  • 1 dl rapsolie
  • 1 pasteuriseret æggeblomme (eller bare en æggeblomme, hvis du tør)
  • 2 fed hvidløg
  • Et stænk worcesterhiresauce eller engelsk sauce
  • Lidt friskpresset  citronsaft
  • Lidt hvidvinseddike
  • 1 spsk. revet parmesan
  • Salt og peber

 

Sådan gør du:

Steg bacon på panden til det er sprødt. Tag det af.

Krydr kyllingen med salt og peber og steg den i baconfedtet og evt. en smule olivenolie.

Imens laver du dressingen. Æggeblomme, hvidløg, revet parmesan og worcestershiresauce kommes i en blender. Undervejs tilsættes rapsolien lidt efter lidt. Til sidst smages der til med citronsaft, hvidvinseddike, salt og peber.

Skær romainesalat i små både og tomat i tern. Anret det på en tallerken eller i en skål, og læg kyllingebrystskiver henover. Drys baconen på og stænk dressingen henover. Pynt med flager af parmesan, men lad endelig være med at gøre som mig og skære et stykke tommelfinger af i stedet for ost… Det er altså ikke særlig praktisk, når man lige er i fuld gang med at lave mad ;)

Tip: Hvis du savner de sprøde brødcroutoner, kan du eventuelt vælge at riste nogle græskarkerner på panden og hælder over salaten. Det kan give den crispy fornemmelse.

image

 

Velbekomme!