Butternut-karrysuppe med chorizo

March 17, 2014 at 8:16 pm

Host, host og snøft… Jeg er desværre gået hen og blevet småsyg over natten. Øv, hvor jeg hader det. Så i dag har den stået på te, kaffe og Halls (ja, jeg nægter at gå ned på halspastiller, når jeg har pigtråd i halsen).

Mens jeg sad og sumpede i al min elendighed, så fik jeg lige pludselig besøg af min far, og så skulle vi selvfølgelig have noget god mad, det er klart. Så jeg trodsede sygdommen, og gik ud og lavede den lækreste suppe, og jeg synes faktisk allerede jeg har det bedre!

image

Den brandvarme, cremede suppe er fuld af gode ting som hvidløg, chili og ingefær. Lige noget for en lille, sygdomsramt person som mig. Den kan virkelig anbefales (også selvom du ikke er syg). Her får I opskriften:  

 

Det skal du bruge (2 pers.)

  • 1 butternut squash
  • 1 løg
  • 1 stykke ingefær
  • 1 chili (jeg bruge 1/2 grøn og 1/2 rød)
  • 2 store fed hvidløg eller 3 almindelige
  • 1/4 blomkål
  • 1 dansk æble
  • Et par timiankviste
  • 1 lime
  • Karry
  • Piskefløde (efter smag)
  • 1 chorizopølse
  • Lidt solsikkekerner eller græskarkerner
  • 7  dl. vand
  • Olivenolie
  • Salt og peber

 

Sådan gør du:

Start med at forberede de store grøntsager.

Butternut squash skrælles med en stor kniv og skæres i grove tern.

image

Blomkål skæres i grove tern, og æblet udkernes og skæres også i tern. Læg det hele til side i en skål.

image

Ordn så de små grøntsager; ingefær skrælles og rives på et rivejern. Hvidløg skrælles og presses. Chili skæres i små skiver, og løg skæres i grove tern.

image

Opvarm en tykbundet gryde med olivenolie i. Kom alle de små grøntsager og karry i, når olien er varm. Svits ved moderat varme.

Når de små grøntsager er svitset, tilsættes ca. 7 dl. vand, og de store grøntsager samt timian hældes i gryden. Læg låg på, og lad det hele koge, til alt er mørt.

Herefter sies vand og grøntsager fra hinanden, men du skal gemme vandet. Tag timianen væk.

Grøntsagsmassen blendes med en stavblender, mens det gemte grøntsagsvand tilsættes lidt efter lidt, til suppen er homogen og uden klumper.

image

Kom suppen tilbage i gryden, og skynd dig at hælde piskefløde ved. Hvis du ikke kommer nok i, vil suppen sprutte op over kanterne. Når den ikke sprutter, er det fordi der er nok fløde i (men man kan jo altid tilsætte lidt ekstra for hyggens skyld…).

Kog videre, mens du smager til med fløde, limesaft, salt og peber.

Skær chorizoen i skiver og steg den på en pande i lidt olivenolie.

image

image

Tilsæt lidt af væden fra pølserne til suppen og steg lidt solsikke/græskarkerner i resten.

image

image

Servér suppen med stegt chorizo og kerner.

image

 

Velbekomme!