Butter chicken

March 12, 2014 at 7:08 pm

Jeg har en kæreste, der er vild med indisk mad. Det må bare ikke være stærk. Haha, det er jo i sig selv lidt modstridende informationer, men han kan godt lide en mild version af de gode, indiske retter, hvor jeg foretrækker dem lidt stærkere. Især klassikeren “butter chicken” er lige noget for os begge, og så prøver jeg at gå på kompromis med ‘the hotness’, selvom jeg altid lige laver den lidt stærk, bare for at udfordre hans smagsløg lidt ;)

image

I går aftes lavede jeg så denne lækre butter chicken med blomkålsbulgur til, nu da vi ikke spiser ris. Det blev rigtig lækkert, og resten blev spist til frokost i dag. Se, hvordan du laver blomkålsbulgur her.

 

Du skal bruge (3 personer):

Kylling i marinade:

  • 650 g. benløs kylling
  • 1 løg
  • 2 spsk. græsk yoghurt
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. Garam Masala
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. knust chili
  • 30 g. mandler
  • 1/2 spsk. hvidvinseddike
  • 1/2 spsk. citronsaft
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. revet ingefær
  • Salt
  • 60 g. smør

Sauce:

  • 1/4-1/2 dåse knuste tomater (eller hakkede, men blend dem først)
  • 1 spsk. græsk youhurt
  • 1/2 grøn chili
  • 1-3 spsk. kokossukker efter smag (kan udelades)
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl. piskefløde
  • Frisk koriander
  • 50 g. smør
  • Gurkemeje
  • Salt, peber, og ekstra af de krydderier, du brugte i marinaden.

 

Sådan gør du:

Skær kyllingen ud i passende bidder og gør en wok-pande klar.

Kom løg, hvidløg og den revne ingefær sammen i en minihakker.

Hak mandlerne groft.

Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål, bortset fra smørret, som du smelter på panden. Du kan vælge at marinere kyllingen om morgenen, men det er ikke nødvendigt.

Svits kyllingen i smørret sammen med marinaden.

image

Bland alle ingredienserne til saucen, bortset fra smørret og den friske koriander. Hvis du bruger hakkede tomater, skal de først blendes til en puré, så du ikke får store tomatstykker i saucen.

 

image

Jeg brugte denne dåse knuste tomater. De er rigtig lækre og helt purerede, og indeholder under 5 g. kulhydrat pr. 100 g.

 

Når kyllingen er er svitset hældes saucen ved, og så skal det have lov til at stå og simre til kyllingen er helt tilberedt. Undervejs smeltes smørret ud i saucen.

image

Smag til med salt, peber, frisk koriander og giv farve med gurkemeje.

Servér med blomkålsbulgur og eventuelt en ekstra klat græsk yoghurt.

 

image

 

Velbekomme!