Blomkålsfrittata med hjemmerørt chilimayo

March 9, 2014 at 2:20 pm

Noget, jeg er begyndt at gå ret meget op i, er at få brugt mine rester. Både af økonomiske, men også miljømæssige årsager. Og jeg synes faktisk, at jeg er blevet bedre, selvom jeg engang imellem godt kan finde mig selv stående foran køleskabet mens jeg tager mig selv til hovedet fordi jeg igen må smide en madvare ud, som jeg sagtens kunne have brugt til noget fornuftigt. Men jeg bliver altså bedre, og det er vel det vigtigste. Jeg er også rimelig sippet i forhold til holdbarhedsdatoer og ting, der synes for gamle, men jeg arbejder altså med det. :)

image

Nå, men så stod jeg i dag og kiggede ind i køleskabet for at finde de varer, der var tættest på udløb, og jeg havde bl.a. to pakker cocktailpølser liggende, som jeg havde købt på tilbud, og som udløber om 4 dage (hvilket liiige er tæt nok på grænsen for mig), så de skulle i hvert fald i brug. Så var der lidt æg og forskelligt grønt, som jeg jo får leveret fra Aarstiderne hver anden uge, og jeg skal love for, at det blev til en herlig morgenmad/frokost-ret, som I her får opskriften på.  

 

Det skal du bruge (morgenmad eller frokost til 2 personer):

  • 4 store æg
  • Et (ordentligt) skvæt piskefløde
  • 1/2 pakke cocktailpølser, bacon, skinke eller andet kød
  • En lille håndfuld ærteskud
  • 1/4 blomkålshoved
  • Salt og peber

Opskriften på chilimayo finder du her.  

 

Sådan gør du:

Start med at varme ovnen op på 200 grader.

Skær cocktailpølserne i mindre stykker. Varm en lille pande op med en god olie eller smør på, og begynd at stege kødet.

Imens skærer du den skyllede blomkål i små, fine buketter. Steg dem sammen med kødet, når dette er svitset.

Imens blomkål og pølser steger, pisker du æg og fløde sammen til en homogen masse. Krydr med salt og peber. Kom ærteskuddene i, og rør rundt, så de fordeler sig i massen.

image

Ærteskuddene giver en let knasende fornemmelse, uden at smage alt for meget igennem. De er perfekte til at peppe frittataen let op med.

 

Hæld æggemassen udover blomkål og pølser og sæt hele panden i ovnen i 15 minutter. Servér med let salat og hjemmerørt chilimayo.

image

Den færdige frittata

image

 

Velbekomme!